След проверките на вила Аглика, имот на Васил Божков, на който

...
След проверките на вила Аглика, имот на Васил Божков, на който
Коментари Харесай

След вила Аглика ВАП погна цялата Вилна зона Витоша, кой има собственост там

След инспекциите на вила Аглика, парцел на Васил Божков, на който ДНСК откри нарушавания, ВАП погна цялата вилна зона на Витоша, написа " Актуално ".

Предвид пълномощията на прокуратурата да следи за съблюдаване на законността по силата на чл.145 от Закона за правосъдната власт Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) и кмета на София да извършат незабавна инспекция на място и по документи на по този начин наречената " Вилна зона Витоша ", оповестяват от прокуратурата, представени от БГНЕС.

ВАП е образувала кореспонденция по изявления в медиите, в които се загатва, че в част от по този начин наречените частни резиденции и други парцели, намиращи се в естествен парк " Витоша " от страната на хижа " Алеко ", сменили първичната си благосъстоятелност след приватизиране, има възможност да са осъществявани основни преустройства. За другата част от парцелите информацията е на противоположния полюс - че са в извънредно занемарено от техническа позиция положение и в подобен тип повреждат природата и основават евентуална заплаха за живота и здравето на минаващите около тях туристи. Описаните нагоре условия обосновават интервенция на прокуратурата по реда на надзора за правда.

Новината идва, откакто на 19 юни (петък) вестник  " Капитал " излезе с огромен репортаж за някои апетитни парцели и вили на Витоша. Основен акцент е по какъв начин част от парк " Витоша " е станала частна зона, за резиденции на хора като Делян Пеевски, Васил Божков, Румен Гайтански-Вълка, Калин Пешов, едно от лицата на " Главболгарстрой ", Тодор Батков и така нататък Всъщност, Вълка неотдавна наема за период 10 години почивната станция на Министерството на земеделието, която ремонтира.

Какво желае Върховната административна прокуратура?

Проверката следва да откри съблюдават ли се всички нормативни условия на Закон за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по използването му и другите нормативни актове по устройство на територията.

Трябва да бъде тестван поотделно и сложно строителният развой по вероятно осъществявани преустройства, да се проведат огледи на място като се отразят и всички относими данни, в това число статут на терена, право на благосъстоятелност или на градеж, влезнали в действие кадастрални, общи и подробни устройствени проекти, да се наблюдава целият капиталов развой, включващ всички съставни елементи и законови условия, сходство на разрешението за градеж, в случай че има такова, с условията на нормативните актове.

Кметът на Столична община следва да провежда и организира незабавна инспекция на място и по документи по реда на съображение член 195 и идващите от Закон за устройство на територията обекти, упоменати в обявата, които са в извънредно занемарено от техническа позиция положение и в подобен тип повреждат природата и основават евентуална заплаха за живота и здравето на минаващите около тях туристи.

В отчета от инспекцията следва да отразят всички данни - дали са позволени нарушавания, констатации и осъществена ли е административна и административнонаказателна отговорност. В случай че при инспекциите се установяват данни за закононарушения от общ темперамент да се подхващат дейности по реда на Наказателно-процесуален кодекс, като за всеки обособен случай се уведоми и ВАП.

Докладът от инспекцията би трябвало да бъде показан на ВАП в най-кратък период.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР